Jutalékok

Az EDC logós kártyák használata után a Kibocsátó Partnereink számára jutalékokat fizetünk a következő két féle képpen:

A kiskereskedők, a helyi szolgáltatók, illetve a webáruházak számára kiemelt lehetőség, hogy extra reklám/kommunikáció - és így többlet forgalom - reményében minimum 3% (vagy annak egész többszöröse) mértékű forgalomszervezési jutalékot fizessenek számunkra, amivel őket Kiemelt Elfogadó Partnerekként kezeljük. (Üzemanyag esetén a jutalék minimum 3Ft/liter.)

Ez számukra sokkal nagyobb forgalmat generál a következő két ok miatt:
 • A többszöri - közvetlenül a kártyatulajdonosokhoz eljuttatott - reklám. Mivel ebből a kártyakibocsátóknak közvetlen bevétele származik.
 • A sokkal nagyobb tömeg megszólítása. Mivel a jutalékot fizető cégeknek módjuk van azon EDC Basic, valamint Light logós kártyák elfogadására is, amelyekből 2016 végéig további 1-3 millió darab kerül kibocsátásra.

A hozzánk beérkezett jutalékok kétszer 1/3-át a Kibocsátó Partnereink pénzügyi egyenlegein írja jóvá rendszerünk automatikusan a következő megosztásban:
 • Az 1. egyharmadot az a kártyakibocsátó kapja, amelyiknek a kártyájával a vásárlás történt.
 • A 2. egyharmadot az a kártyakibocsátó kapja, amelyiknek EDC Gold logós kártyáját az Elfogadó Partnerünk az együttműködéshez igénybe veszi. A kiskereskedők csak egy-egy - valamelyik partnerünk által kibocsátott - EDC Gold logós kártya birtokában lehetnek Elfogadó Partnereink.

Ezen harmad+harmad jutalékokat minden következő hónapban - azok beérkezése után - írjuk jóvá. Az így megnövekedett egyenlegüket Kibocsátó Partnereink bármikor lekérhetik vagy felhasználhatják például kártyagyártás-, nevesítés-, postázás-szolgáltatásunkra). A jutalékfelosztás grafikus modellje (egy példában) megtekinthető ezen - nyomtatható - infógrafikán is.


1. Jutalékok a kártyákkal történő vásárlások után - átlagosan évi 1-2 ezer forint EDC logós kártyánként

Az előre még nem tudható, hogy hosszú távon hány kiskereskedő tudja/akarja majd a minimum 3% jutalékot megfizetni, de országos hálózattal bíró Kiemelt Elfogadó Partnerünk 2016 elejére - a meglévőkön kívül - a következő tevékenységi körökben bizonyosan lesz egy-egy (legkevesebb tízben):

 • barkács
 • bútor
 • cipő
 • drogéria
 • élelmiszer-diszkont
 • élelmiszer-szupermarket
 • élelmiszer-hipermarket
 • híradástechnika
 • játék
 • könyv
 • ruházat
 • sportszer

A kártyák használata után évente fizetett forgalmi jutalék - függően a kártyahasználó lakhelyétől - már a 2016-os évben elérheti az 1000 forintot, de nincs kizárva, hogy a 2.000 forintot is meg fogja haladni.

A fizetendő jutalékért cserébe nem kérünk semmit, de abban természetesen bízunk, az - e-mail címmel és jelszóval - folyamatosan elérhető webes adatszolgáltatás, a minden reggel 8 órakor megküldött egyenleg- és jutalék-információk, illetve az abban látható egyre magasabb összeg egyre jobban motiválja a Kibocsátó Partnereinket - legalább - a Kiemelt Elfogadó Partnereink reklámozására.


2. Jutalékok a csatlakozó elfogadóhelyek után - átlagosan évi 3-10 ezer forint EDC Gold logós kártyánként

2.1. Országos kereskedelmi hálózatok
Vonalkód-olvasókat is használó, PC alapú (központilag menedzselt) pénztárgép rendszerrel rendelkező üzlethálózatoktól be tudjuk fogadni ő - a központi szerverük által küldött - forgalmi adataikat is, így a minimum 3% forgalmi jutalék adminisztrálása, valamint megfizetése teljesen automatizált.

2.2. Szóló vagy "csak" néhány egységgel - PC alapú pénztárgép rendszerrel nem - rendelkező üzletek
A materiális üzletekkel rendelkező Elfogadó Partnereik számára olyan webes - akár kamerás mobiltelefonon is működtethető - alkalmazást biztosítunk, amely segítségével objektív módon tudják adminisztrálni az EDC logós kártyákkal történő vásárlásokat. Ez a megoldás lehetőséget kínál arra is, hogy a minimum 3% forgalmi jutalék megfizetését is ők is vállalhassák.

2.3. Webáruházak
A csak interneten értékesítő Elfogadó Partnerink esetén kötelező a realtime adatszolgáltatás, így számukra a minimum 3% jutalék megfizetésének vállalása nem jelent majd plusz adminisztrációs terhet.

A fenti technikai részletekről (leendő) Elfogadó Partnereik a neki szóló együttműködési ajánlatunkat tartalmazó oldalunk forgalomadminisztrációs linkjén tájékozódhatnak.